Forum

Notifications
Clear all

RSO oil, Πλήρες εκχύλισμα κάνναβης (FECO) και καρκίνος


Phanis4
(@phanis4)
Active Member
Joined: 3 weeks ago
Posts: 8
Topic starter  

Πλήρες εκχύλισμα κάνναβης (FECO) και καρκίνος

 

Καρκίνος είναι το όνομα που δίνεται σε μια συλλογή συγγενών ασθενειών. Σε όλους τους τύπους καρκίνου, μερικά από τα κύτταρα του σώματος αρχίζουν να διαιρούνται χωρίς διακοπή και εξαπλώνονται στους γύρω ιστούς.

Υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι καρκίνου, που συνήθως ονομάζονται από τα όργανα ή τους ιστούς όπου σχηματίζονται οι καρκίνοι. Για παράδειγμα, ο καρκίνος του πνεύμονα ξεκινά σε κύτταρα του πνεύμονα και ο καρκίνος του εγκεφάλου ξεκινά σε κύτταρα του εγκεφάλου. Οι καρκίνοι μπορούν επίσης να περιγραφούν από τον τύπο του κυττάρου που τους σχηματίζει, όπως ένα επιθηλιακό κύτταρο ή ένα πλακώδες κύτταρο.

Η κάνναβη έχει χρησιμοποιηθεί από καρκινοπαθείς ως χημειοθεραπεία με αναφορές πλήρους εκχυλίσματος. Η κάνναβη λειτουργεί ως θεραπεία για ορισμένους. Είναι η κάνναβη πιθανό τέλος για τον καρκίνο; Παρακάτω, εξετάζουμε μια πρόσφατη μελέτη από το Ισραήλ, "Η ετερογένεια και η πολυπλοκότητα των εκχυλισμάτων κάνναβης ως αντικαρκινικοί παράγοντες".

Η λέξη «C» (K) διαποτίζει με φόβο τους πάντες, όπως συνέβη και με τη διάγνωση του καρκίνου του πατέρα μου. Συνεχώς αναφέρεται ως η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τους Αμερικανούς, ο καρκίνος είναι αποδεδειγμένος δολοφόνος που δεν κάνει διακρίσεις. Ακόμη και με τη σύγχρονη ιατρική, η καταπολέμηση του καρκίνου με έγκαιρη διάγνωση και επιθετική θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο.

Ο καρκίνος είναι μια γενετική ασθένεια, που προκαλείται από αλλαγές στα γονίδια που ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας των κυττάρων μας, ειδικά πώς αναπτύσσονται και διαιρούνται. Οι γενετικές αλλαγές που προκαλούν καρκίνο μπορούν να κληρονομηθούν. Μπορούν επίσης να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου ως αποτέλεσμα σφαλμάτων που συμβαίνουν καθώς τα κύτταρα διαιρούνται ή λόγω βλάβης στο DNA που προκαλείται από ορισμένες περιβαλλοντικές εκθέσεις. Οι περιβαλλοντικές εκθέσεις που προκαλούν καρκίνο περιλαμβάνουν ουσίες, όπως τις χημικές ουσίες στον καπνό του τσιγάρου και την ακτινοβολία, όπως οι υπεριώδεις ακτίνες από τον ήλιο.

Δεν γνωρίζουμε κανέναν καρκίνο στο οικογενειακό ιστορικό του. Έζησε μια καθαρή ζωή χωρίς κάπνισμα, πολύ λίγο ποτό και έμεινε σε φόρμα παίζοντας τένις. Ωστόσο, για είκοσι χρόνια εργάστηκε στη ρεσεψιόν μιας εταιρείας σιδηρουργείων με αιωρούμενες χημικές ουσίες που προκαλούν περισσότερο καρκίνο από όσο μπορούμε να μετρήσουμε. Διαγνώστηκε με καρκίνωμα στα νεφρά, επιπέδου 4, παραπάνω από μια δεκαετία μετά τη συνταξιοδότησή του από την εταιρεία. Η έκθεσή του σε αυτές τις χημικές ουσίες προκάλεσε τον καρκίνο του;

Ο καρκίνος κάθε ατόμου έχει έναν μοναδικό συνδυασμό γενετικών αλλαγών. Καθώς ο καρκίνος συνεχίζει να αυξάνεται, θα προκύψουν επιπλέον αλλαγές. Ακόμα και εντός του ίδιου όγκου, διαφορετικά κύτταρα μπορεί να έχουν διαφορετικές γενετικές αλλαγές. Γενικά, τα καρκινικά κύτταρα έχουν περισσότερες γενετικές αλλαγές, όπως μεταλλάξεις στο DNA, από τα κανονικά κύτταρα. Ορισμένες από αυτές τις αλλαγές μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τον καρκίνο. μπορεί να είναι το αποτέλεσμα του καρκίνου, παρά η αιτία του. Αυτοί οι μοναδικοί συνδυασμοί γενετικών μεταλλάξεων σε όγκους και καρκίνους μπορούν να καθορίσουν ποιες χημειοθεραπείες λειτουργούν και ποιες όχι.

          Η Διάγνωση

          Πάντα ανησυχούσα για τον μπαμπά μου μήπως υποστεί καρδιακή προσβολή λόγω άγχους, αλλά μόλις έφτασε στα εβδομήντα του, πραγματικά πίστευα ότι μπορούσε να ζήσει και να φτάσει σε μεγάλη ηλικία. Η διάγνωσή του σε ηλικία 75 ετών έπιασε την οικογένεια εξ απίνης και απροετοίμαστη. Δυστυχώς, η περίπτωσή του ήταν η μαθησιακή μας εμπειρία. Του δόθηκαν δύο παραδοσιακές επιλογές χημειοθεραπείας. Και οι δύο, με χαμηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, απέτυχαν. Δοκίμασε επίσης διάφορες ποικιλίες εκχυλισμάτων πλήρους κάνναβης (FECO), επίσης γνωστή ως Rick Simpson Oil (RSO) που παρείχε εξαιρετική παρηγορητική φροντίδα. Αλλά δεν μπορούσαμε να νικήσουμε τον καρκίνο και τον χάσαμε μετά από 17 μήνες.

Γιατί πέθανε ο πατέρας μου από καρκίνο μετά από θεραπεία με λάδι κάνναβης; Κάθε άτομο είναι μοναδικό, συμπεριλαμβανομένου του Endocannabinoid System (ECS) του, ενός κύριου ενδογενούς συστήματος σηματοδότησης που εμφανίστηκε νωρίς στην εξέλιξη και έχει σημαντικές ρυθμιστικές λειτουργίες σε όλο το σώμα. Κάθε καρκίνος είναι μοναδικός με τους συνδυασμούς μετάλλαξής του. Κάθε λουλούδι κάνναβης είναι μοναδικό με τις αναλογίες Cannabinoid (κανναβιδοειδή), terpene (τερπένια) και flavonoid (φλαβονοειδή). Και να τονίσουμε, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πώς τα τερπένια και τα φλαβονοειδή επηρεάζουν την αλληλεπίδραση των μορίων κανναβινοειδών με το ECS.

Η ετερογένεια και η πολυπλοκότητα των εκχυλισμάτων κάνναβης ως αντι-όγκων

          Η κύρια κουβέντα περί κάνναβης ωστόσο περιστρέφεται γύρω από τα δύο μεγάλα κανναβινοειδή, τη δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και την κανναβιδιόλη (CBD). Το φυτό κάνναβης περιέχει πάνω από 500 διαφορετικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 120 που προσδιορίζονται ως φυτοκανναβινοειδή. Σε αυτές τις ενώσεις περιλαμβάνονται τερπένια και φλαβονοειδή, τα μόρια που καθορίζουν το άρωμα και τη γεύση του λουλουδιού. Γιατί τα αναφέρουμε; Επειδή είναι σημαντικά, ωστόσο οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τον ακριβή ρόλο τους στην αλληλεπίδραση με τα κανναβινοειδή και το ECS. Πόσο σημαντικά είναι αυτά; Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει και ταξινομήσει ένα κοινό τερπένιο, το Beta-caryophyllene, που βρίσκεται στην κάνναβη, το μαύρο πιπέρι και το βασιλικό ως διατροφικό κανναβινοειδές. Και πρόσφατα, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ένα φλαβονοειδές που προέρχεται από κάνναβη επέδειξε θεραπευτικό δυναμικό σε προκλινικά μοντέλα μεταστατικού καρκίνου του παγκρέατος.

          Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Oncotarget καταδεικνύει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά και την πολυπλοκότητα του φυτού κάνναβης και των εκχυλισμάτων του στην καταπολέμηση διαφόρων καρκινικών κυτταρικών σειρών. Οι καρκινικές κυτταρικές σειρές είναι καρκινικά κύτταρα που συνεχίζουν να διαιρούνται και να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, υπό ορισμένες συνθήκες σε ένα εργαστήριο. Οι κυτταρικές σειρές καρκίνου χρησιμοποιούνται στην έρευνα για να μελετήσουν τη βιολογία του καρκίνου και να ελέγξουν τις θεραπείες για τον καρκίνο. Οι ερευνητές στο Ισραήλ εξέτασαν 124 διαφορετικά εκχυλίσματα κάνναβης, επιλέγοντας δώδεκα επιλεγμένα για παρακολούθηση σε 12 κυτταρικές σειρές καρκίνου. Μερικοί από τους καρκίνους που εκπροσωπήθηκαν στη μελέτη ήταν το καρκίνωμα του παχέος εντέρου (HT-29), το καρκίνωμα του μαστού (MCF-7) και το καρκίνωμα του προστάτη (LNCaP).

          Η πολυπλοκότητα των εκχυλισμάτων κάνναβης ήταν εμφανής στους ερευνητές που ανέπτυξαν πρόσφατα φασματομετρία μάζας υγρής χρωματογραφίας. Από τα 124 εκχυλίσματα φυσικής και αποκαρβοξυλιωμένης κάνναβης, ταυτοποιήθηκαν 89 φυτοκανναβινοειδή, με 54 κανναβινοειδή να εμφανίζονται σε έναν χάρτη θερμότητας που έδειξε τις σημαντικές διαφορές στα εκχυλίσματα. Ο χάρτης θερμότητας εντόπισε 5 κύριες ομάδες που χαρακτηρίζονται από μοτίβα συνθέσεων φυτοκανναβινοειδών. Όπως δείχνει προηγούμενη έρευνα, είναι προφανές ότι δευτερεύοντα συστατικά μπορούν επίσης να συμβάλουν σημαντικά στη διαφορά μεταξύ των εκχυλισμάτων κάνναβης. 

          Οι πέντε ομάδες των κανναβινοειδών είναι:

Σύμπλεγμα 1: CAN 10, υψηλότερη συγκέντρωση Cannabigerol (CBG)

Σύμπλεγμα 2: CAN2, CAN3 και CAN9, περισσότερα προϊόντα τύπου Cannabidiol (CBD) και Cannabichromene (CBC)

Σύμπλεγμα 3: CAN1 και CAN8, μεγάλες συγκεντρώσεις κανναβιδιολικού οξέος (CBDA) και προϊόντων αποδόμησης συμπεριλαμβανομένου του Cannabielsoic Acid (CBEA)

Σύμπλεγμα 4: CAN5, CAN7 και CAN12, υψηλότερες συγκεντρώσεις (> 35%) της Delta-9-Tetrahydrocannabinol (THC)

Σύμπλεγμα 5: CAN4, CAN 6 και CAN11, σχετικά υψηλότερες συγκεντρώσεις (-) - Delta-9-Tetrahydrocannabinolic Acid (THCA) και προϊόντα αποδόμησης Cannabinolic Acid (CBNA) και (+/-) - Trans-Cis-Cannabitriolic Acid (CBTA )

Επίδραση του ελαίου κάνναβης στην επιβίωση καρκινικών κυττάρων

          Η πολυπλοκότητα της κάνναβης είναι τεράστια. Αυτό που δεν εξετάζεται στην ερευνητική μελέτη είναι ο αντίκτυπος των "άλλων" στοιχείων που περιέχονται στο λουλούδι. Αναφέρθηκαν νωρίτερα ότι τα τερπένια και τα φλαβονοειδή αυξάνουν την επίδραση του συνδρομου του συνοδού, αλλά οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τη μέθοδο δράσης αυτών των μορίων και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν το ενδοκανναβινοειδές σύστημα. Διαφορετικά στελέχη κάνναβης περιέχουν διαφορετικές αναλογίες κανναβινοειδών, τερπενίων και φλαβονοειδών.

          Τα δώδεκα επιλεγμένα εκχυλίσματα κάνναβης (CAN1 - CAN12) εξετάστηκαν για την επιβίωση 12 καλά χαρακτηρισμένων καρκινικών κυτταρικών σειρών. Τα κύτταρα εκτέθηκαν σε αυξανόμενες συγκεντρώσεις και παρακολουθήθηκαν. Η εικόνα που φαίνεται παρακάτω είναι τα αποτελέσματα των 12 εκχυλισμάτων κάνναβης στην επιβίωση καρκινικών κυττάρων A549, ενός καρκινώματος του πνεύμονα. Όπως φαίνεται, μπορεί κανείς να δει τη διακύμανση της επιβίωσης των καρκινικών κυττάρων. Τα εκχυλίσματα CAN8 (υψηλή CBDA) και CAN11 (υψηλή THCA) δεν επηρέασαν σημαντικά τη βιωσιμότητα των καρκινικών κυττάρων, ενώ το CAN7 (υψηλό THC) στη χαμηλότερη δόση φάνηκε να επηρεάζει σημαντικά τη βιωσιμότητα του Α549, αλλά σε υψηλότερες δόσεις έγινε ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματικό. Τα τρία εκχυλίσματα που επηρέασαν λιγότερο τα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα ήταν τα απενεργοποιημένα Cannabinoids, Cannabidiolic Acids THCA και CBDA.

Μετά από επανεξέταση, προσδιορίστηκε ότι τα CAN5 και CAN7, το καθένα υψηλό σε THC, ήταν τα πιο ισχυρά ως αντικαρκινικός παράγοντας που επηρεάζει την επιβίωση των περισσότερων κυτταρικών σειρών. Σημειώνεται ότι 14 εκχυλίσματα πλούσια σε THC φάνηκαν να έχουν παρόμοια προφίλ Cannabinoid. Αυτό που δεν σημειώνεται είναι το προφίλ τερπενίου και φλαβονοειδούς κάθε εκχυλίσματος, ένας σύνδεσμος που λείπει τόσο σε αυτήν την ερευνητική μελέτη όσο και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τα κανναβινοειδή στους υποδοχείς ECS.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει την ποικιλία των αποτελεσμάτων των 12 εκχυλισμάτων κάνναβης που εκτίθενται σε 12 διαφορετικές κυτταρικές σειρές καρκίνου. Ορισμένα δείγματα δείχνουν μικρά αποτελέσματα έναντι μικρού αριθμού κυτταρικών σειρών, ενώ άλλα δείγματα εκχυλίσματος κάνναβης είναι πιο παραγωγικά στα επίπεδα απόπτωσής τους. Δυστυχώς, στην καρκινική κυτταρική σειρά HT-29, ένα ανθρώπινο ορθοκολικό αδενοκαρκίνωμα δεν παρουσίασε καμία αντίδραση σε όλα τα δείγματα εκχυλίσματος κάνναβης.

 

Η μαχή κατά του καρκίνου είναι ένα σύνθετο σύνολο μεταβλητών, ένα έντονο παιχνίδι τύχης. Αυτό περιλαμβάνει τον τύπο του καρκίνου και τον χρόνο της διάγνωσης, τις μεταλλάξεις στον καρκίνο και τις παραδοσιακές χημειοθεραπείες. Οι μεταβλητές για την εισαγωγή κάνναβης είναι κανναβινοειδή, τερπένια, φλαβονοειδή και μέθοδοι παράδοσης. Επί του παρόντος, τα κανναβινοειδή εξετάζονται μόνο σε θεραπείες με λίγες εξαιρέσεις.

Rick Simpson = πλήρες εκχύλισμα λαδιού κάνναβης

          Αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε την κάνναβη στη χημειοθεραπεία του μπαμπά μου και ερευνήσαμε το Rick Simpson Oil που αναφέρεται συνήθως με το ακρωνύμιο του, RSO. Το RSO αναφέρεται επίσης ως Full Extract Cannabis Oil ή FECO. Αυτός ο τύπος εκχυλίσματος κάνναβης ανακαλύφθηκε εκ νέου από έναν άνθρωπο με το όνομα Rick Simpson που το χρησιμοποίησε για να θεραπεύσει το μελάνωμα του (καρκίνος του δέρματος) και ισχυρίστηκε ότι είχε συμβουλεύσει χιλιάδες ασθενείς με επιτυχία. Ο Rick Simpson συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεις ένα βαρύ στέλεχος Indica που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε THC. Η θεωρία του πίσω από τη χρήση βαριών κυρίαρχων στελεχών Indica είναι ότι θα παρήγαγε ένα πιο ηρεμιστικό αποτέλεσμα σε σύγκριση με τα λουλούδια που κλίνουν προς την Sativa. Αυτά τα «φαινόμενα» πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα του φαινομένου της συνοδείας που καθορίζεται από τα τερπενοειδή, τα φλαβονοειδή και άλλες ενώσεις που υπάρχουν στο έλαιο κάνναβης. Τα terpenes (τερπένια), Myrcene and B-Caryophyllene απαντώνται συνήθως σε στελέχη κάνναβης που τείνουν προς την Indica με πιο ηρεμιστικά ή κατασταλτικά χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το B-Caryophyllene κατηγοριοποιείται ως διατροφικό Cannabinoid.

          Η καταπολέμηση του καρκίνου με FECO δεν καλύπτεται από ασφάλιση και είναι δυνητικά, ένα ακριβό πρωτόκολλο θεραπείας για το μέσο νοικοκυριό. Είτε το αγοράζετε από το ράφι χωρίς διακριτικές πληροφορίες, είτε το κάνετε μόνοι σας είτε συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για εξατομικευμένη φροντίδα, η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει από 30 έως 50 $ για ένα γραμμάριο  μέσα σε χιλιάδες και να φτάσει εύκολα στα 7.000 έως 10.000 $ για ένα 60 γραμμαρίων για ένα πρόγραμμα ενενήντα ημερών. Η οικογένειά μου έμαθε πολλά πράγματα στον αγώνα μας και αν και δεν νικήσαμε τον καρκίνο, δεν σημαίνει ότι η κάνναβη δεν ήταν νίκη για την οικογένειά μου.

          ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

          Το CBD μεταβολίζεται μέσω του συστήματος κυτοχρώματος P450 , κυρίως από ισοένζυμα που βρίσκονται στο ήπαρ. Οι περισσότερες αλληλεπιδράσεις φαρμάκων σχετίζονται με ταυτόχρονη χρήση άλλων κατασταλτικών του κεντρικού νευρικού συστήματος με κάνναβη. Στην κλινική έρευνα, οι αλληλεπιδράσεις φαρμάκων είναι σπάνιες και δεν υπάρχει φάρμακο που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την κάνναβη, εάν είναι απαραίτητο. Οι υπάρχουσες μελέτες δεν έχουν δείξει τοξικότητα / απώλεια της επίδρασης των συμπτωτικών φαρμάκων, αλλά είναι θεωρητικά δυνατό. Μια γνωστή εξαίρεση είναι η υψηλή δόση CBD / Clobazam με παρενέργεια την υπνηλία που προκαλείται από έναν κατασταλτικό μεταβολίτη, το N-deesmethyl Clozabam που απαιτεί μείωση της δόσης.

          Εάν παίρνετε ένα φάρμακο που λέει "Μην το πάρετε με γκρέιπφρουτ", η λήψη CBD σε βάμμα, κάψουλα χαπιών ή βρώσιμη μορφή θα μπορούσε να επηρεάσει την ποσότητα των φαρμάκων στον οργανισμό σας. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Αυτό μπορεί να συμβεί με κοινά φάρμακα συμπεριλαμβανομένης της βαρφαρίνης, που λαμβάνεται από εκατομμύρια για θρόμβους αίματος και αντικαταθλιπτικά όπως το Zoloft. Η Δρ Michele Ross, PhD γράφει στο βιβλίο της, «Vitamin Weed: Ένα σχέδιο τεσσάρων βημάτων για την πρόληψη και την αντίστροφη ανεπάρκεια ενδοκανναβινοειδών» τρόπους μεσολάβησης του κινδύνου που περιλαμβάνουν μείωση της δόσης του φαρμάκου σας υπό την καθοδήγηση του γιατρού σας ή μείωση της δόσης σας CBD σε μια δόση που προκαλεί ελάχιστη αναστολή των ενζύμων P450.

          Εάν παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή το κεντρικό νευρικό σύστημα ή έχετε υπερευαισθησία, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν Ιατρό Κάνναβης (Canna-Nurse). Το CBD μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, πρέπει να ληφθούν προφυλάξεις. Ο πατέρας μου, ο οποίος μαχόταν με το καρκίνωμα των νεφρών επιπ 4, είχε ένα συμβάν αρτηριακής πίεσης όταν άλλαξα το έλαιο κάνναβης Full Extract (FECO), το οποίο επίσης αναφέρεται ως Rick Simpson Oil (RSO), σε ένα κυρίαρχο στέλεχος του CBD.

 

 

AUTHOR: Eric Harmon

SATIVAisticated Founder, Writer, Webmaster and Intern. Born and raised in Glendale, California; began smoking Cannabis in 1992-93. Due to my late Father's battle with Renal Cell Carcinoma, have been concentrating on Medical Cannabis since 2014. Official position: Federally Legal Medical Cannabis and Federally De-criminalized Adult Use of Cannabis. Cannabis is a State's Right Issue!

This topic was modified 2 weeks ago 2 times by CannabisInfo

ReplyQuote
Share: