Forum

Notifications
Clear all

10 ασθένειες όπου η ιατρική μαριχουάνα θα μπορούσε να βοηθήσει


Phanis4
(@phanis4)
Active Member
Joined: 3 weeks ago
Posts: 8
Topic starter  

10 ασθένειες όπου η ιατρική μαριχουάνα θα μπορούσε να βοηθήσει

 

 Η Δρ Sue Sisley παρατήρησε μια απροσδόκητη τάση μεταξύ των ασθενών της. Η ψυχίατρος συνεργάζεται με βετεράνους που παλεύουν με μετατραυματική διαταραχή στρες, επίσης γνωστή ως PTSD. Σε πολλούς δεν αρέσει το πώς αισθάνονται με όλα τα φάρμακα που παίρνουν για να διαχειριστούν το άγχος, την αϋπνία, την κατάθλιψη και τις αναδρομές.

"Υπάρχουν λίγα φάρμακα στην αγορά που λειτουργούν και ακόμη και αυτά μπορεί να είναι ανεπαρκή", είπε η Sisley. "Καταλήγουν να κολλήσουν σε οκτώ, δέκα, δώδεκα διαφορετικά φάρμακα, και αφού πήραν τόσα πολλά, ξαφνικά μοιάζουν με ζόμπι."

Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς τους ασθενείς άρχισαν να αισθάνονται καλύτερα. Φαίνονταν επίσης πολύ πιο «παρόντες». Ήθελε να μάθει τι έκανε τη διαφορά. Της είπαν ότι βρήκαν μια εναλλακτική λύση σε όλα αυτά τα φάρμακα.

Αυτοθεραπεύονταν με μαριχουάνα.

«Ήμουν πραγματικά έκπληκτη και όλο και περισσότεροι ασθενείς βγήκαν από τις σκιές και μου αποκάλυψαν ότι είχαν κάποιες χρήσιμες εμπειρίες με το φυτό μαριχουάνα», είπε η Sisley.

Εκτίμησε την πρόοδο που είπαν ότι σημείωσαν, αλλά όπως κάθε καλός επιστήμονας δεν ήθελε να βασιστεί σε ανεκδοτικά στοιχεία. Ήθελε τεκμηριωμένες αποδείξεις, κλινικές δοκιμές μεγάλων πληθυσμών ασθενών που ακολουθούν το χρυσό πρότυπο ενός περιοδικού με κριτές ότι η μαριχουάνα ήταν η σωστή προσέγγιση για τη θεραπεία της PTSD ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια για αυτόν το σκοπό. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για τη θεραπεία ποικίλων ιατρικών προβλημάτων, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η αρθρίτιδα, η επιληψία, το γλαύκωμα, ο ιός HIV, ο χρόνιος πόνος, το Αλτσχάιμερ, ο καρκίνος και άλλα.

Με την ιατρική μαριχουάνα, νόμιμη σχεδόν στις μισές πολιτείες, περισσότεροι γιατροί αναρωτιούνται τι αντίκτυπο έχει αυτό το φάρμακο στους ανθρώπους. Ζητούν πληροφορίες δοσολογίας. Θέλουν να μάθουν για τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπό του στους ασθενείς.

Η Sisley αναζήτησε απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις στην ιατρική έρευνα, αλλά δεν έβλεπε πολλά. Όταν αποφάσισε να κάνει αυτή τις ίδιες τις μελέτες και υπέβαλε αίτηση για ομοσπονδιακή έγκριση, συναντήθηκε με μίλια γραφειοκρατίας και αντίστασης - όπως πολλοί άλλοι ερευνητές πριν από αυτήν.

Οι περισσότερες μελέτες μαριχουάνας επικεντρώνονται στις βλάβες που προκαλούνται από το φυτό. Οι μελέτες σχετικά με τις φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι μικρές, πρώιμες ή στην καλύτερη παρατηρήσεις. «Οι παθολόγοι γιατροί δεν θα πλησιάσουν το αντικείμενο, ακόμα κι αν ακούσουν ότι λειτουργεί, γιατί χωρίς την έρευνα, χωρίς να εγκριθούν με νόμιμες οδηγίες πρακτικής, θα ανησυχούν για την άδεια και τον επαγγελματισμό τους», είπε η Sisley. "Γι 'αυτό είναι σημαντικό να έχουμε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές για να λειτουργήσει αυτό."

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε δέκα ασθένειες κατά των οποίων χρησιμοποιείται η φαρμακευτική κάνναβη . Και πάλι, επειδή υπάρχει τόσο περιορισμένη έρευνα σε αυτό το θέμα, αυτοί οι τομείς βασίζονται σε αποτελέσματα για τα οποία το CNN συνήθως δεν θα ανέφερε, επειδή το έργο βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο για να δει εάν λειτουργεί πραγματικά. Αλλά αυτός είναι ο στόχος ορισμένων γιατρών και ιατρών ερευνητών.

AIDS / HIV

Σε μια ανθρώπινη μελέτη για 10 καπνιστές μαριχουάνας με θετικό HIV, οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι άνθρωποι που καπνίζουν μαριχουάνα έτρωγαν καλύτερα, κοιμόνταν καλύτερα και είχαν μια καλύτερη διάθεση. Μια άλλη μικρή μελέτη 50 ατόμων διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που καπνίζουν κάνναβη αντιμετώπιζαν λιγότερο νευροπαθητικό πόνο.

Alzheimer's (Αλτσχάιμερ)

Η ιατρική μαριχουάνα και μερικές από τις χημικές ουσίες του φυτού έχουν χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσουν τους ασθενείς με νόσο του Αλτσχάιμερ να αυξήσουν το βάρος τους, και η έρευνα διαπίστωσε ότι μειώνει μέρος της ταραγμένης συμπεριφοράς που μπορούν να παρουσιάσουν οι ασθενείς. Σε μια μελέτη κυττάρων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι επιβραδύνει την πρόοδο των εναποθέσεων πρωτεϊνών στον εγκέφαλο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι πρωτεΐνες μπορεί να είναι μέρος αυτού που προκαλεί το Αλτσχάιμερ, αν και κανείς δεν ξέρει τι το προκαλεί

Arthritis (Αρθρίτιδα)

Μια μελέτη 58 ασθενών που χρησιμοποίησαν παράγωγα της μαριχουάνας διαπίστωσαν ότι είχαν λιγότερους αρθριτικούς πόνους και κοιμόνταν καλύτερα. Μια άλλη ανασκόπηση μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μαριχουάνα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής που προκαλεί πόνο.

Asthma (Βρογχικό Άσθμα)

Οι μελέτες είναι αντιφατικές, αλλά μερικές πρώιμες εργασίες δείχνουν ότι μείωσε το άσθμα που προκαλείται από την άσκηση. Άλλες μελέτες κυττάρων έδειξαν ότι το κάπνισμα μαριχουάνας θα μπορούσε να διαστέλλει τους αεραγωγούς του ανθρώπου, αλλά ορισμένοι ασθενείς παρουσίασαν ένα σφίξιμο στα στήθη και το λαιμό τους. Μια μελέτη σε ποντίκια βρήκε παρόμοια αποτελέσματα.

Cancer (Καρκίνος)

Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι ορισμένα εκχυλίσματα μαριχουάνας μπορεί να σκοτώσουν ορισμένα καρκινικά κύτταρα. Άλλες μελέτες κυττάρων δείχνουν ότι μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη του καρκίνου και σε ποντίκια, το THC, το ψυχοδραστικό συστατικό της μαριχουάνας, βελτίωσε την επίδραση της ακτινοβολίας στα καρκινικά κύτταρα. Η μαριχουάνα μπορεί επίσης να αποτρέψει τη ναυτία που συχνά συνοδεύει τη χημειοθεραπεία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου.

Chronic Pain (Χρόνιος πόνος)

Ορισμένες μελέτες σε ζώα και μικρές αντίστοιχες μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι τα κανναβινοειδή μπορούν να έχουν «ουσιαστική αναλγητική δράση». Οι άνθρωποι τα χρησιμοποίησαν ευρέως για ανακούφιση από τον πόνο στα 1800. Ορισμένα φάρμακα που βασίζονται στην κάνναβη όπως το Sativex δοκιμάζονται σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πόνου από καρκίνο. Το φάρμακο έχει εγκριθεί στον Καναδά και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Σε μια άλλη δοκιμή στην οποία συμμετείχαν 56 ασθενείς, οι επιστήμονες είδαν μείωση του πόνου κατά 30% σε όσους καπνίζουν μαριχουάνα.

Crohn's disease (Νόσος του Κρον)

Σε μια μικρή πιλοτική μελέτη 13 ασθενών που παρακολούθησαν πάνω από τρεις μήνες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η εισπνεόμενη κάνναβη βελτίωσε τη ζωή για άτομα που πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα και νόσο του Crohn. Βοήθησε στη μείωση του πόνου των ανθρώπων, περιόρισε τη συχνότητα της διάρροιας και βοήθησε στην αύξηση βάρους.

Epilepsy (Επιληψία)

Το ιατρικό εκχύλισμα μαριχουάνας σε πρώιμες δοκιμές στο NYU Langone Medical Center έδειξε μείωση κατά 50% στη συχνότητα ορισμένων επιληπτικών κρίσεων σε παιδιά και ενήλικες σε μια πρόσφατη μελέτη 213 ασθενών.

Glaucoma (Γλαυκώμα)

Το γλαύκωμα είναι μια από τις κύριες αιτίες τύφλωσης. Οι επιστήμονες εξέτασαν τον αντίκτυπο της THC σε αυτήν την ασθένεια στο οπτικό νεύρο και διαπίστωσαν ότι μπορεί να μειώσει την πίεση των ματιών, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση, η οποία θα μπορούσε να βλάψει το οπτικό νεύρο λόγω μειωμένης παροχής αίματος. Η THC μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση των νεύρων,όπως  βρέθηκε σε μια μικρή μελέτη.

Multiple sclerosis (Πολλαπλή σκλήρυνση)

Η χρήση μαριχουάνας ή ορισμένων χημικών ουσιών στο φυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των μυϊκών σπασμών, του πόνου, του τρόμου και της δυσκαμψίας, σύμφωνα με το αρχικό στάδιο, κυρίως μελετών παρατήρησης που αφορούσαν ζώα, εργαστηριακές εξετάσεις και μικρό αριθμό ανθρώπινων ασθενών. Το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη στην οποία συμμετείχαν 20 ασθενείς.

This topic was modified 2 weeks ago 2 times by CannabisInfo

ReplyQuote
Topic Tags
Alexia Hibraj
(@alexiahibraj)
Reputable Member
Joined: 2 months ago
Posts: 301
 

@phanis4 ωραιότατο αθρο και μπορώ να πω σαν ασθενής κάποιον ασθενειών ισχύει..και για τον χρόνιο πόνο και κατάθλιψη, ευερέθιστο έντερο, βοηθά αφάνταστα...🙏🙏


ReplyQuote
Share: